Ny kurs

Måndag vecka 14 och jag har precis påbörjat en ny kurs. Organisation och ledarskap. Kursen verkar spännande, och det kändes bra att vara tillbaka på skolan.

Gick till min lärare idag och förklarade att eftersom jag är en otrolig planeringsmänniska så ville jag gärna veta vilken dag den sista examinationen skulle vara, annars skulle vi inte få veta det förrän ca en vecka innan... Jag fick därför redan nu skriva upp mig på ett ämne och välja dag. Jag tackade henne så hjärtligt!

Både fredag och lördag dracks det alkohol, hade jätte trevligt. I går gjorde jag i princip inget alls förutom att jag tog en promenad. Kändes skönt att få ta det lugnt en dag. Till helgen skulle kanske lillebror bo hos oss, får se om han gör det eller om han är hos en kompis istället.

Nu ska jag börja läsa på lite och försöka boka in lite mera jobb..

Ciao!



Fredag imorgon

Nu har jag jobbat i 3 dagar, imorgon blir det stan och skola. På lördag jobb igen och sedan en trevlig middag med mina vänner!

Nu längtar jag som bara den efter sommaren, var så fint väder igår så nu ska snön bort!!!

Tandläkaren

Var hos tandläkaren idag. Trots en rabatt på 300kr kostade det 400! Det är lyxvård att få hjälp och sköta sina tänder. 
Det var bestämt att vi skulle åka in till stan i helgen, men det blir inget. Det var så många som hoppade av så vi ska försöka få till det en annan helg istället!

Det är så härligt väder ute idag. Jag, mamma och Bosse har varit ute på en liten eftermiddagspromenad. 
Ikväll ska vi ner till Pernilla och Lelle för att umgås och spela lite TV-spel. 

Ciao!

Stefan 30år!

Tänk vad tiden går fort, igår fyllde Stefan 30år. När vi blev tillsammans var han 23år... 

I helgen var vi i Östersund, Åre och Kall tillsammans med Pernilla och Lelle, god mat och trevligt sällskap. Igår var det fika hos oss, det var många som dök upp, Tack!
Stefan kände sig väldigt nöjd med sin födelsedag, många som uppvaktade honom. 
Till helgen blir det stan igen=) Då är vi några stycken som ska åka in på Boda borg, middag och bad=) Någon som är sugen på att följa??

Nu ska jag läsa en rapport som mina klasskompisar har skrivit, ska opponera på den på fredag.

Ciao!

sista veckan på praktiken

Mådag och sista veckan på praktiken. På onsdag har jag avverkat mina åtta veckors praktik. Det dröjer tills hösten innan det blir praktik nästa gång.

Helgen spenderades ju som sagt i Stockholm. Jag och lillasyster har haft det väldigt trevligt, hon har shoppat och jag har tittat. Tur att en av oss jobbar och tjänar pengar.. =) På lördagskvällen åt vi middag på en mysig restaurang på söder, sen gick vi på Orionteatern och såg BOUNCE. Gud va bra det var! Dom fick oss verkligen att känna oss delaktiga i showen. Kan reommenderas!

Tillbaka till stan igår kväll, mamma och pappa hämtade oss på tåget. Läste en bok som heter tusen strålade solar på tåget, LÄSVÄRD!

Som många vet så är jag och Johanna väldigt olika, för att ytterligare demonstrera det kommer här en liten typisk historia från systrarna Mann.

Det är Johanna som ordnat med boende åt oss hos några kompisar till mamma och pappa, dom skulle inte vara hemma i helgen när vi skulle vara där, därför hade de de lämnat i nyckeln på en av deras arbetsplatser som är ett hotell. Johanna hittde faktiskt fram till hotellet. När jag sen frågade vilken adress de hade sa hon att de bodde 5min från hotellet... Jo, jag VET, men vilket nummer. Nånting på 70 eller 20 var svaret. Eftersom vi stod vid 80, borde det i så fall vara något på 70, annars är det väldigt långa 5min. Efter att hon tittat i flera trappuppgångar, gav jag upp och ringde Stefan och frågade på vilket nummer på Ringvägen de bodde. Jag får då svaret att de inte bor på ringvägen utan på råggatan --.

Detta är ett typiskt exempel på oss två. Jag som är besatt av att ha kontroll och veta allt och Johanna som tycker att allt löser sig. Hon försvarade sig med att de lovat att hon kunde ringa om hon behövde hjälp, men klockan var 23.00. Därför tyckte jag att hon borde ha haft koll ifall det skulle vara så att de inte svarade, som de faktiskt inte heller gjorde när hon ringde. Så här i efterhand tycker jag att det är ganska kul, för det är vi två i ett nötskal!!

Ciao!

torsdag

Gick hem till Therese klockan åtta imorse, plugg, plugg och åter plugg men nu börjar vi i alla fall att se ett slut på detta. Började klockan 13.30 på praktiken, har haft det väldigt lugnt, så jag fick gå hem vid åtta. Skönt! Ska strax packa ihop lite saker inför resan imorgon, måste duscha och sen är det nog dags att sova. Börjar tidigt imorgon innan tåger avgår mot El Stockholmo.

Skriver mer i nästa vecka.

Ciao!

Första och sista operationen

Åkte hem igår, men kom tillbaka redan idag.
Igår var jag hem till Diana som berättade att Filip och Fredrik sökte ett par att viga i tv. Jag tyckte att idén lät rolig, så min kära vän dikterade ihop ett brev till dom. Vill ni läsa det går det att göra på www.dianachaaya.blogg.se

Stefan kom hem efter sin brandövning, vi åt middag å tittade på HOUSE!
Åkte med pappa in till stan idag, jag skyndade mig till operations entrén, för där låg den personen som jag pratat med igår och som skulle opereras. Vi fick vänta i två timmar innan vi rullades in på operationssalen. Patienten hade valt i samråd med narkosläkaren att vara vaken under operation. Det känns kul att ha varit med under en operation, men jag är nu också väldigt säker på att det inte är något för mig.. Förhoppningsvis behöver jag inte bli opererad sjäv heller nå mer.

På fredag åker jag och lillasyster till Hufudstaden, det ska bli väldigt trevligt. Troligtvis blir det också en dejt med farmor innan vi åker hem på söndag.

helgen vecka 10

Jag och Therese åkte med min kära mor till Vemdalen i torsdags efter ytterligare en dag på vår praktik. Stefan hade förberett middagen som var ett kinesiskt recept, men när vi kom hem hade han åkt och tränat så vi fick göra klart middagen. Det bev självkart utsökt! Resten av kvällen spenderades i soffan framför en film, landade i sängen kl 23.00.

Fredag morgon började med en promenad, frukost och därefter plugg för hela slanten. Vi satt fram till klockan var fyra, duschade och gjorde oss vackra innan vi åkte ner på campen för att överraska Lelle på hans 40års dag. Åt nachos till förrätt hemma hos dom innan i åkte upp på Björnrikegården för varmrätten, fondue. MUMMA! Jag tror att alla råkade äta för mycket=) Därefter åkte vi vidare mot skalet och Backyard Babies, men vi va så trötta att vi var hemma igen klockan 01.00.

Lördag morgon började lika som fredagen med promenad, frukost och plugg. Vi satt hela dagen och skrev på arbetet. Tyvärr är det fortfarande massor kvar att göra. Therese åkte hem med bussen som gick klockan 18.00. Jag åkte ner på campen där det vankades 40års kalas. Kvällen blev lyckad, även om jag var ganska trött. Jag var nykter, så jag var snäll nog att köra hem några till Viken och Klövsjö. Stefan med bihang hämtade jag kvart över fyra på morgonen.

Klev upp strax före 12.00, jag och Stefan åkte och städade en lägenhet, hämtade hunden och åkte ner på campen. Pernilla hade tappat bort sin sökare, undrar om hon hittade den?! Åkte hem, plockade och packade, åt middag och sen kom mamma och Oscar över på en snabb fika innan hon skulle iväg och ropa på bingon och jag åka till la stada igen.

Pernilla kom med en väldigt bra idé på vad vi kan göra när Stefan fyller 30. Idén var så bra att vi redan har kollat upp allt och bestämt tid och datum. Vi ska åka in till stan, gå på Boda Borg, äta god mat och umgås. Sen tänkte vi gå på Storsjöbadet på söndagen, så att den om kan och vill får stanna kvar. Förhoppningsvis löser det sig med boende för alla. De flesta känner ju någon som de kan sova hos, om inte annat så kan ju några sova här i lägenheten. Det känns roligt att vi bestämt att vi ska göra något, å vill man inte följa så kan man ju bara strunta i det=).

Den dagen när Stefan fyller 30 bjuder vi på fika på kvällen så den som kan och vill får gärna kika in för en tårtbit=)

Nu ska jag duscha och sova, ska ha studiebesök på intensiven imorgon, spännande!

Ciao!

Fiskbullar och pulverpotatismos

Japp, det är de som står på matsedeln för kvällen. Det är nog inte så stort näringsinnehåll i det, men jag blir ju mätt iaf. Therese kommer över när hon har ätit middag, pluggning. Imorgon skulle Pernilla komma hit, så vi skule ses innan jag börjar jobba vid halv 2.

Just ja, ikväll är det HOUSE! Jippie!

3 veckor kvar

Nu är det bara tre veckor kvar av min praktik. Mycket kvar att göra på rapporten, men jag har precis hittat tre artiklar som jag ska sätta mig och läsa ikväll när jag kommer hem.

I helgen har jag tvättat massor, 5 maskiner har det blivit. Va hemma till föräldrarna i fredags på en fika samt en toppning. Tack mamma! Halv åtta var det personalmiddag. God mat och trevligt sällskap, halv elva åkte jag upp på skalet där jag mötte Diana och Pernilla. Hade en trevlig kväll=)

Jobbade i lördags, fick lite sovmorgon, började inte förrän klockan 10.00. När jag kom hem tog vi en promenad, sen blev det en jätte dålig film som vi inte ens såg klart.

I söndags vaknade jag, mådde illa och hade ont i magen, trots det så jobbade vi i 6,5 timmar. Middagen blev spagetti och köttfärssås. Sen tog vi en promenad med Daniel var borta i lite mer än en timme. Kom hem tog en dusch, gick å la oss och läste. Jag somnade före kl 22.00. Härligt!

Denna vecka blir jag i stan till på torsdag.. Nä, nu ska jag plocka ihop och gå.

Ciao!

RSS 2.0